Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elektromágneses hullámok

Főoldal » Középiskola » Fizika
502
Bay Zoltán magyar fizikus kutatócsoportjának a világon az elsők között sikerült
1946-ban a Holdra küldött és onnan visszaverődött radarjelet felfogni. Mennyi
idő múlva érkezik meg a 384000 km távolságú Holdról az elektromágneses
„visszhang”?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
t=s/v=2·384000km/300000km/s=2,26s
(hullám terjedési sebességét a fény terjedési sebességével azonosnak tekinthetjük)
0