Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
522
Egy téglatest egy csúcsban futó éleinek aránya 2:4:6.Együttes hosszúk 60 cm.Határozd meg az élek hosszát!
Köszönöm szépen előre is!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
Legyenek az oldalak : a, b, c

a=2x
b=4x
c=6x

2x+4x+6x=60
12x=60
x=5

Visszahelyettesítve megkapod az oldalak hosszát :)

Tehát:

a=2x --> 2*5=10 cm
b=4x --> 4*5= 20 cm
c=6x --> 6*5 =30 cm

Oldalak : a=10cm, b=20cm, c=30 cm
0

Az arányok összege 2+4+6=12
60:12=5

Majd megszorozzuk az arányok számaival:

a=2*5=10 cm
b=4*5=20 cm
c= 6*5=30 cm.

Módosítva: 6 éve
0

Köszönöm szépen!!
0