Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Bontsátok lineáris tényezőkre az alábbi polinomot

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
x²-7x+12
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Keressünk két olyan számot, aminek a szorzata = 12 és
összege (nem a -7) hanem = +7

szorzat = 12
összeg= 7

próbálgatással (érdemes a szorzattal kezdeni): 3 és 4
Ilyen kor a szorzattá bontás
(x-3)(x-4)
Ellenőrizd
0