Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ötvözéses feladat, sürgős!

Főoldal » Középiskola » Matematika
459
Hány gramm rezet kell 2 gram tiszta (24 karátos) arannyal ötvözni, hogy 14 karátos aranygyűrűt készíthessenek belőle? (1 karátosnak nevezzük az aranyat, ha az 1/24-ed része tiszta arany)

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, kémia, arány, ötvözés
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
14 karátos = 14 szer 1/24 arany = 14/24 része legyen arany
teljes anyag 7/12 része legyen arany

réz = x

arany / összes = 7/12
2 /(2+x) = 7/12
24 = 14 + 7x
10 = 7x
x= 10/7
1