Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika Sürgős nagyon❗️❗️

Főoldal » Középiskola » Fizika
408
Sürgősen meg kéne oldani, ezeket a feladatokat, előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

4
5.
a.) W=1800·2=3600J
b.) P=W/t=3600/9=400W
a 6,7 hasonló
8.
W=300MJ=300000000J
s=2000m
F=W/s=300000000/1000=300000N=300kN
9. Fs=μ·Fny=0,2·250=50N
W=Fs·s=50·60=300J
0

10.
Fs=1000·10·0,04=400N
P=F·v=400·22,5=9000W =9kW(a sebességet át kell váltani m/s-ba)
Módosítva: 6 éve
0


F=m·a=1200·4=4800N
Fs=1200·10·0,045=540N
a húzóerő
Fh=F-Fs=4800-540=4260N
W=Fh·s=4260·100=426000J=426kJ
1

12.
P=W/t=4500/180=25W
0