Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házifeladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
491
Számold ki a függvények nullahelyét, y tengellyel való metszetét, készíts táblázatot és ábrázold koordináta-rendszerben!
a) y=2x+3 (másképpen: x → 2x+3)
b) y=4x-1 (másképpen: x → 4x-1)
c) y=-3x+2 (másképpen: x→-3x+2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Nullhely Y tengely metszéspontja
(x;0) (0; y)
A) x=-3/2 y=3
B) x=1/4 y=-1
C) x=2/3 y=2
Ezeket a pontokat kösd össze, és hosszabítsd meg, így megkapod az egyeneseket.
-1