Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Üdv.ma éjfélig kellene ez a két feladat kidolgozva.

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
y= -4/3 x + 2

Ha egy pontrajta van a grafikonon, akkor a koordinátái kielégítik az egyenletet, vagyis
a koordináták "beleillenek" az egyenletebe:
A( 6,....)
x = 6
kell az y hozzá

y= -4/3 szor 6 + 2 = -6
B ugyanígy

c(....,10)
Itt az y= 10
kell az x

10 = -4/3 x+2
8 = -4/3 x
x= -6

D ugyanígy


Ábrázolni a kapott pontok megjelölésével és összekötésével lehet. Egyenesen lesznek :)



-6x+2y-8 = 0
2y = 8+6x
y= 4+3x

talán a tengelymetszetek a leggyorsabbak:
y tengelymetszet: ha x = 0

y= 2
(0,2)


x-tengelymetszet: ha y = 0
0= 4+3x
-4 = 3x
x= -4/ 3

(-4/3 , 0)

két pont összekötésével kész az egyenes.
Módosítva: 6 éve
0