Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
855
A jég olvadáshője 340kJ/kg.
a, Mennyivel nő a tó vizén úszó,100 kg tömegű jégtábla termikus energiája olvadás közben?
ΔE₁=
b, Mennyivel csökken közben a környezet termikus energiája?
ΔE₂=
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
ΔE₁=Lo·m=340kJ/kg·100kg=34000kJ=34MJ
ΔE₂=34MJ (ugyan ennyivel, mert onnan vonja el, az olvadáshoz)
0