Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika, hasonlóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
Egy háromszög oldalai a=45cm b=21cm b=54cm. A hasonló háromszög kerülete 2m 40cm. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Kerület, Matematika, háromszög, hasonlóság
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
(45+21+54)×2=240 cm
Így az oldalai: 45×2=90 cm, 21×2=42 cm, és 54×2=108 cm
0