Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
1156
Sziasztok, valaki tudna segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szamár: 220 kg Öszvér: 260 kg
x+100=2*(y-100), ebből
(1.) x=2y-300 és
3*(x-100)=y+100, ebből
(2.) 3x-400=y, ezt beírva (1.)-be x=6x-1100, ebből x=220 kg és y=3*220-400=260 kg

A szamár 220 kg-ot, az öszvér pedig 260 kg-ot cipel a hátán.
-1