Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
613
Ismét é,, sziasztok.
(2x+1)^=25

Itt is a másodikon van.
Köszi elore is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2x+1 értéke csak 5 vagy -5 lehet, tehát
vagy 2x+1=5, ennek x=2 a megoldása
vagy 2x+1=-5, ennek pedig x=-3.
0