Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Középiskola » Matematika
489
Sziasztok!Ebben szeretnék segítséget kérni!Előre is köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Csatoltam képet. Háromféle megoldást küldtem, hogy ki tudd választani a számodra szimpatikus megoldást. Persze a végeredmény ugyanaz lett. A második feladat megoldása 23∙0,2174=5. Ennyien buktak meg az érettségin. A többit képmetszővel vágd szét, vagy egyenként gépeld be a feladatokat. Meglátod többen segítetek, mint ha egyszerre 10 példát teszel fel.
Ha van időd, kérlek nézd meg ezt a videómat. Segíteni fog.
https://www.youtube.com/watch?v=HBR2IjbGjTI&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=8

Módosítva: 6 éve
0

Mi így tanultuk a százalékszámítást:
Keresztbe szorzod, mellette osztod:
Ha nem tudod mennyi a 100%:
170. 35%
? . 100%
A 100-at megszorzod 170-el utána elosztod 35-el
Ha nem tudod mennyj a 35%:
1500. 100%
?. 35?
A 35-öt megszorzod 1500 utána elosztod 100-al
Ha nem tudod hogy 35 hány százaléka az 1500-nak
1500. 100%
35. ?
A 35-öt megszorzod 100-al majd elosztod 1500-al
Módosítva: 6 éve
0