Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy téglalap oldalainak aránya 3 : 4 és átlója 25 cm. Mekkora a kerülete, területe?

Főoldal » Középiskola » Matematika
382
Elkezdtem, viszont nem tudom befejezni.
a=4x
b=3x
4x²+3x²=25²
? =625
??
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tétel, arány, pitagorasz
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nézd csak! Így kellene.
1

Csatoltam képet. Elfelejtetted zárójelbe tenni véletlenül. Így már minden megvan.
Módosítva: 6 éve
1