Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
1730
15. 2011-ben 674 tizedik osztályos tanulót kérdeztek meg arról, hogy hány számítógép van a háztartásban.
Az alábbi táblázat 664 tanuló válaszát tartalmazza:
Számítógépek száma (db) Nincs Egy Kettő Három Négy
Tanulók száma (fő) 24 354 192 69 25
A válaszadók csoportjából 10 tanulót véletlenszerűen kiválasztva, mennyi a valószínűsége annak, hogy a kiválasztott közül 6 tanuló háztartásában legalább 2 számítógép van?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összes eset: (664 alatt a 10)

Kedvező eset: 192+69+25=286 embernek van legalább 2 gépe, közülük kell kiválasztanunk 6-ot: (286 alatt a 6), 24+354=378 embernek van 2-nél kevesebb gép, közülük 4 kell nekünk: (378 alatt a 4), ezeket szorozzuk: (286 alatt a 6)*(378 alatt a 4)

A valószínűség=kedvező/összes.
0