Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Melyik az a szám?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
364
A kérdések a képen láthatóak.
Bocsánat,nem vagyok valami szuper matekból.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
32.feladat
a,
x+(2/3)x+5=2x
5=(1/3)x
x=15

b,
2x-(3/4)x-5=x
-5=-(1/4)x
x=20

d,
(2/5)x+(x-4)×(5/6)=3
(2/5)x+(5/6)x=38/6
(37/30)x=38/6
x=190/37=5,135

e,
a+b=98/15
a:b=(6/5):(4/5)
Ezt sajnos tovább nem tudtam







1