Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérem segítsenek!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1602
a) Egy paralelogramma területe 45 cm2, két oldalának hossza 8 cm és 7,5 cm. Mekkora a paralelogramma hegyesszöge?
b) Egy paralelogramma hegyesszöge 40°-os, területe 0,3214 m2, kerülete 3 m. Mekkorák a paralelogramma oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
par területe (fvtábla) = a szor b szer sin alfa

a= 8
b= 7,5
45 = 8 szor 7,5 ször sin (alfa)
sin (alfa) = 0.75
alfa = 48,6

ker = 3
2a+2b=3
a+b = 1,5

ter = a szor b szer sin (alfa)
a szor b szer sin 40 = 0,3214
ab = 0,50000

meg kell oldani az egyenletrendszert:
a+b= 1,5
ab = 0,5

pl. a = 1,5 -b
ezt beírni a MÁSIK egyenletbe..
(1,5-b)b=0,5
stb
0