Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenes henger felszíne

Főoldal » Általános iskola » Matematika
429
Mekkora a felszíne az egyenes hengernek,ha az alkotója és alapkörének sugara:
A, a=5cm r=3cm
B, a= 1,5dm r=32cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a
A=2*r²*π+2*r*π*a
A=2*3²*3,14+2*3*3,14*5
A=150,72 cm²

b
A=2*r²*π+2*r*π*a
A=2*32²*3,14+2*32*3,14*15
A=9445,12cm²
0