Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szimmetrikus négyszögek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
361
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a) A 38 mm-t és a 48 mm-t elosztjuk kettővel és így kijön, hogy mekkora az egy negyedének oldalhosszai.
38 mm/2=16 mm
48 mm/2=24 mm
A kapott két számot összeszorozzuk, így megkapjuk az egy negyedének a területét.
16 mm×24 mm= 384 mm
Aztán elosztjuk azt a számot kettővel, hogy megkapjuk az egy negyedébe lógó deltoid negyedét.
384 mm/2=192 mm
Végül ezt a számot megszorozzuk néggyel, mert összesen négy ilyen negyed van a téglalapon belül.
192 mm×4=768 mm2

b) Deltoid területét úgy számoljuk, hogy összeszorozzuk a két átlót és azt elosztjuk 2-vel. A képen meg is van határozva a két átló. (A téglalapban lévő két vonal.) És mivel ugyanakkora, mint az oldalak hossza csak összeszorozzuk a 26 cm-t és a 40 cm-t, aztán elosztjuk kettővel, mert különben a deltoidot magába foglaló négyzet területét kapjuk.
26 cm×40 cm=1040 cm
1040 cm/2=520 cm²

c) Trapéz területét úgy számoljuk ki, hogy az egymással párhuzamos oldalakat összeadjuk, majd ezt elosztjuk kettővel és az eredményt megszorozzuk a magassággal.
5 cm+3 cm=8 cm
8 cm/2= 4 cm
4 cm×3 cm=12 cm²

Ha segítettem, kérlek jelöld megoldásnak a válaszom!:)

0