Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
363
Mekkorák az 1cm² területű rombusz oldalai, ha hegyesszögei 30 fokosak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Terület, trigonometria, Koszinusz, rombusz, Tangens, Kotangens, Szinusz, Szekáns, koszekáns
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Rombusz egyben paralelogramma is ezért a par.-ra vonatkozó terület képletet használhatjuk. Fv tábla
Ter = a szor b szer sin (alfa)

1 = a szor a szor sin 30
1 = 0,5 ször a négyzete
a négyzete = 2
a = gyök 2
0