Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sűrgős!!

Főoldal » Középiskola » Kémia
528
Számítsd ki a cellulóz moláris tömegét, ha n=7015?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
[ -C₆H₁₀O₅-C₆H₁₀O₅- ]n

1 tag molekula tömege:
2* ( 6*12+10+5*16 )= 2* 162 = 324 g

n = 7015

7015 * 324 g + 18 = 2 272 878 g (a lánc két végén egy H és egy OH csoport van, ezért kell még 18-at hozzáadni)
Módosítva: 6 éve
2