Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy villanyvasalón 220 V-os feszültség esetén 2,7 A erősségű áram folyik. Mennyi idő alatt áramlik át rajta 1C töltés? Mennyi a fűtőszál ellenállása?

Főoldal » Középiskola » Fizika
2374
fizika házi légyszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
help
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Q = 1 C
I = 2,7 A
U = 220 V
t = ?
R = ?

Q = I*t ebből az idő :
t = Q/I = 1 C : 2,7 A = 0,37 s
R = U/I = 220 V : 2,7 A = 81,48 Ω
0