Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
584
(X+1)^=4
Sziasztok. Valaki tudna segiteni?
Hogyan csinalom meg ezt a feladatot?
Lépesrol lepesre.
Köszi
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a másodikon van, akkor egy szám második hatványa csak akkor lehet 4, ha a szám a 2 vagy a -2, tehát
vagy x+1=2, tehát x=1
vagy x+1=-2, tehát x=-3
0