Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
490
1, 6·(x+1)=3·(x-2)
2, 4·x-3≤2·x-6
3, 2,8·x-5+1,7·x=4
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

3
1.x=-4
2.x≤-3/2
3.x=1/5
-2

6(x+1) = 3(x-2)
6x + 6 = 3x - 6
3x + 6 = -6
3x = -12
x = -4

4x-3 ≤ 2x-6
4x-2x ≤ -6 + 3
2x ≤ -3
x ≤ -1,5 vagy -3/2

2,8x-5+1,7x = 4
4,5x -5 = 4
4,5x = 9
x = 2

0

Kedves Timi! Szerintem egy feladat megoldásához hozzátartozik a levezetés is Így Roli megoldása a helyes! Az utolsó megoldása x=2, és nem 1/5.
Módosítva: 6 éve
1