Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

9. Kémia (Közömbösítés és hidrolízis)

Főoldal » Középiskola » Kémia
434
1. A felsorolt vegyületek közül melyeknek a vizes oldata lehet savas, és melyeké lúgos kémhatású?
NaOH4, NaCl, HCl, HNO3, Ca(OH)2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, 9. osztály
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
NH4OH = Lúgos
NaCl = semleges
HCl = savas
HNO3 = Savas
Ca(OH)2 = lúgos
0