Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika 9. osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
987
A vasúti mozdony egy-egy lengéscsillapítást végző rugójára 3000 kg teher jut. Mekkora a rugó rugóállandója, ha a mozdony súlya miatt 3 cm nyomódik össze?

Az adatok felírásáig eljutottam, de nem tudom hogyan tovább, nem értem az összefüggést a dogok közt, hogy miből mit tudnék kiszámolni. (Az se biztos, hogy jól írtam fel az adatokat.) Előre is nagyon köszönöm a segítséget!!

m=3000 kg
Δl=3 cm=0,03 m
D=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
mg - DΔl = 0

ebből következik, hogy

D = mg/Δl

Helyettesíts be, figyelj az SIre.
Ha megfelelő válaszom kérlek jelöld megoldásnak. :)
Módosítva: 6 éve
0