Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ezeket segítenének kiszámolni?

Főoldal » Általános iskola » Fizika
426
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika, feszültség
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Np = 8000
Up = 4000 V
Ip = 4 A
Usz = 200 V
Nsz = ?
Isz = ?
--------------
Isz / Ip = Np / Nsz = Up / Usz

Először számoljuk ki a szekunder menetszámot:
Np / Nsz = Up / Usz
8000 / Nsz = 4000 V / 200 V
8000 / Nsz = 20
Nsz = 8000 / 20
Nsz = 400

Áramerősség:
Isz / Ip = Np / Nsz
Isz / 4 A = 8000 / 400
Isz / 4 A = 20
Isz = 80 A
1