Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitesn!

Főoldal » Középiskola » Matematika
483
Egy húrtrapéz párhuzamos oldalai 4 és 2 cm, a szárak hossza 3 cm. Mekkora a trapéz kiegészítő háromszögének területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A trapéz magassága:(Pitagorasz tétel)

m2 = 32 - (4-2)/22 =8

m = 2√2

párhuzamos szelők tétele alapján a kiegészítő háromszög M magassága:

M/(M-m) = 4/2

M = 2(M-2√2)

M = 4√2

T=4*4√2/2=8√2

Ha megfelel a válaszom, kérlek jelöld megoldásnak :)
0