Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segitsen!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1116
Mekkora annak a paralelogrammának a területe, amelynek oldalai 12 cm és 8 cm, egyik átlója 6 cm? (Keresd meg a Héron képletet, úgy egyszerűbb lesz.)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Tényleg érdemes a fvtáblát nézegetni.
Háromszög területe megy a Héron képlettel, ehhez csak a 3 oldal hossza kell.
Ter = gyök s(s-a)(s-b)(s-c)
s = kerület fele = (12+8+6)/ 2 = 13
s-a = 13-12 =1
s-b = 13- 8 = 5
s-c= 13-6 = 7

szorozzuk össze = 13 szor 1 szer 5 ször 7 = 455
gyök 455 = terület
t = 21,33
0