Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges feladat megoldása egyenlettel

Főoldal » Középiskola » Matematika
1533
Egy szám 50-nel nagyobb egy másiknál. A két szám összegét 3-mal megszorozva pedig 210-et kapunk. Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
=y+50

3(x+y)=210
0

Vagy hát inkább le vezetem....
3(x+y)=210
3(x+x+50)=210
3(2x+50)=210
6x+150=210 /-150
6x=60 /:6
x=10
visszahelyettesítés:
y=x+50
y=10+50=60
tehát a két szám 10 és a 60!
0