Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
1558
Egy háromszög alakú kert 2 oldalának a hossza 20 és 12 cm a közbezárt szög 96⁰. Mekkora kerítéssel lehet bekeríteni és mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2 oldal és a közbezárt szög adottak, tehát cos tétele kell.

(cos tétel kell, ha
2 oldal és közbezárt szög adottak, illetve
ha 3 oldal adott)



terület = a szor bszer sin (közbezárt szög) / 2
ter = 12x20xsin(96)/2 = 119,34
c négyzet = a négyzet + b négyzet -2ab cod (gamma)
c négyzete = 12 négyzete + 20 négyzete -2 szer 12 szer 20 szor sin 96 fok
c négyzete 766,63
c= 8.16
ker = a+b+c=stb
Módosítva: 6 éve
1