Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!

Főoldal » Középiskola » Matematika
505
Egy Paralelogramma átlója 20 cm ez az átló a paralelogramma egyik szögét 35⁰ és 41⁰ szögekre osztja. Mekkorák a paralelogramma oldalai és mekkora a másik átló?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A par egyik szöge = 35+41 =76 fok
A másik szöge = 180-76 = 104 fok

sin tétele:

20 / sin 104 = a/ sin35
20,61 = a/ sin 35
a= 11,82

A háromszög harmadik szöge = 41 fokos.

20/sin 104 = b/sin41
b= 13,52



A hiányzó átlóhoz cos tétel:

átló négyzete = 11,82 négyzet + 13,52 négyzete -2 szer 13,52 ször 11,8 szor cos (76fok)
átló négyzete = 249,2
átló = 15,79
1