Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Százalekszámitással kapcsolatos feladat

Főoldal » Általános iskola » Matematika
863
7-es feladatot nem értem
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Az x legyen az eredeti ára a terméknek. Ha 30%kal fel lesz emelve az ára akkor x*1,3=1,3x lesz az új ára. Ha utána még 10%-kal nő az ára, akkor 1,3x*1,1=1,43x, tehát 43%kal drágább lett.
x -> 1,5 x -> 1,8x = 80%kal nőtt az ára
x -> 0,9x -> 0,99x= 1%os csökkenés
x ->1,4x -> 0,7x= 30%os csökkenés
x -> 1,4x -> 0,98x= 2%os csökkenés
1