Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számísd ki az ß=44fok 24' (szögperc) mellékszögét és pótszögét! Valaki tud segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
799
Számísd ki az ß=44fok 24' (szögperc) mellékszögét és pótszögét! Valaki tud segíteni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A mellékszög az a szög, ami a szögek 180°-ra egészíti ki, tehát az a kérdés, hogy ehhez mennyit kell hozzáadni; 24'+36'=1°, ekkor 45°-nál járunk, ehhez még kell 135°, tehát a ß szög nagysága 135°36'.

A pótszög 90°-ra egészíti ki, tehát a fentiből csak elveszünk 90°-ot, így 45°36' marad.
0