Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szögfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
371
Egy 24 sugarú körben mekkora húrhoz tartozik 78fokos középponti szög?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Segítsen valaki
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Felezzük meg azt a háromszöget, amit a húr végpontjai alkotnak a kör közepével.
A kp-ból állítsunk merőlegest a húrra.
A derékszögű háromszögben:
átfogó = 24
szög = 39 (kpnál)
ezzel szemközti = x

x/24 = sin 39
x= 15,1
ez a szakasz a húrnak csak a fele
így húr = 30,2
0