Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitsetek SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
1.Egy szabályos háromszög oldala 8egység hosszú. Határozzuk meg a magasságát és a területét.
2.Döntsük el hogy az alábbi számhármasok közül melyek lehetnek derékszögű háromszög oldalal melyek nem és miért?
a, 50,48,14 b, 11,14,23
3.Szerkesszük meg a tompaszögű ABC háromszög M magasságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.feladat
m²=(8/2)²+8²⇒m=8,944 egység a magassága
T=(8×8,944)/2=35,777
2.feladat
a,
az első lehet a 2. nem
A 2. azért nem ,mert 11²+14²=317, és nem 23²=529
0