Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tudnátok segíteni?

Főoldal » Középiskola » Matematika
1433
Milyen magasra emelte a toronydaru a 600 kg tömegü épületelemet, ha közben 60 kJ munkát végzett ?

Egy mozdony 300 MJ munkát végez 2 km úton. Mekkora erőt fejtett ki e közben?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
munka = m szer g szer h
munka =
m-tömeg kb ban
g - nehézségi gyorsulás = 9,8
h-magasság (méterben)
munkát Joul-ban kell beírnod, neked pedig kiloJ van
60 000 = 600 szor 9,8 szor a magasság

m = 10,2


munka = erő ször az út ( ha az erőt az úttal párhuzamosan fejtjük ki)
mega = 1000000
300 000 000 = f szer 2000
mert az út méterben kell
F= 150000 Newton
0