Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Lineáris függvény ábrázolása

Főoldal » Általános iskola » Matematika
594
ki kellene számolni a függvények nullahelyét, y tengellyel való metszetét,
1. y=2x+3 (másképpen: x → 2x+3)
2. y=4x-1 (másképpen: x → 4x-1)
3. y=-3x+2 (másképpen: x→-3x+2)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Készítem!
0

1.) A függvény nulla helye: 2x+3 = 0 ebből x=-1,5 az y tengellyel való metszete pedig P(0;3)
2.) A függvény nulla helye: 4x-1 = 0 ebből x=0,25 az y tengellyel való metszete pedig P(0;-1)
2.) A függvény nulla helye: -3x+2 = 0 ebből x=2/3 az y tengellyel való metszete pedig P(0;2)
Módosítva: 6 éve
0