Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mekkora tömegű?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
921
2,0*10 (24.en) db oxidiont mekkora tömegű alumínium-oxid tartalmaz?

Légyszi fejtsétek is ki a válaszotokat.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tömeg
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
2,0 * 10²⁴ db = 2,0 * 10 * 10²³ db = 20 * 10²³ db = 20 mol oxidion

1 mol Al₂O₃ 3 mol oxidiont tartalmaz
1/3 mol Al₂O₃ 1 mol oxidiont tartalmaz
20*1/3 = 20/3 mol Al₂O₃ 20 mol oxidiont tartalmaz.

1 mol Al₂O₃ tömege 2*27+3*16= 102 g
20/3 mol Al₂O₃ tömege 20/3-szor ennyi, 102* 20/3 = 680 g alumínium-oxid tartalmaz 2,0*10²⁴ db oxidiont.
Módosítva: 6 éve
2