Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet felíràsa szöveges feladatból

Főoldal » Általános iskola » Matematika
484
Mekkora a hàromszög legkisebb szöge ,ha a màsodik 10°-kal nagyobb az első kétszeresénél ,a harmadik pedig 30°-kal kisebb a màsodiknàl?Szàmítàssal!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1. szög: x
2. szög: 2x+10
3. szög: 2x-20
Összesen:
5x-10=180 fok
5x=190 fok
x=38 fok
Így a szögei: 38 fok, 86 fok, és 56 fok.
0