Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

1.Mi a függvény nullahelye (zérushelye)?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
449
1.Mi a függvény nullahelye (zérushelye)?

2.. Milyen lehet a függvény monotonitása?

3.. Mikor pozitív a függvény előjele?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, 1.Mi a függvény nullahelye (zérushelye)? 2.. Milyen lehet a függvény monotonitása? 3.. Mikor pozitív a függvény előjele?
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.Mi a függvény nullahelye (zérushelye)? Az az x hely, ahol a függvény grafikonja metszi az x tengelyt. Ott a függvény értéke nulla.

2.. Milyen lehet a függvény monotonitása?
A függvény szigorúan monoton nő, ha nagyobb x helyhez nagyobb függvényérték tartozik.
A függvény monoton nő, ha nagyobb x helyhez nagyobb, vagy egyenlő függvényérték tartozik.
A függvény szigorúan monoton csökken, ha nagyobb x helyhez kisebb függvényérték tartozik.
A függvény monoton csökken, ha nagyobb x helyhez kisebb, vagy egyenlő függvényérték tartozik.

3.. Mikor pozitív a függvény előjele?
A függvényértékek ott pozitívok, ahol a függvény grafikonja az x tengely fölött van.
(Pontatlan a kérdés feltevése.)
Válaszomat jelöld megoldásnak, kérlek.
Érdemes megnézned ezt a videómat:
https://www.youtube.com/watch?v=rM-BVsfIvVI&list=PLwXxAxAEOlGiHVOVZ3PZ7CYb_R6bJ0B7n&index=7
Módosítva: 6 éve
0