Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy deltoid oldalai 25 cm és 38cm hosszúak, rövidebb átlója 40 cm. Mekkora a területe?

Főoldal » Középiskola » Matematika
448
Egy deltoid oldalai 25 cm és 38cm hosszúak, rövidebb átlója 40 cm. Mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
tétel, deltoid, pitagorasz, átló, megőrülök, pánik
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A deltoid rövidebb átlója a hosszabb átlót x és y részre osztja
A deltoid kisebb oldala, a rövidebb átló fele és a hosszabb átló rövidebb részére felírjuk a Pitagorasz tételt:
25²=20²+x²
Ugyanígy a nagyobb oldal, a rövidebb átló fele és a hosszabb átló hosszabb részére is:
38²=20²+y²
Az x és y értékek kiszámolása után a deltoid területe:
T=20·x+20·y
0