Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek Paralelogramma területe SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
535
Egy paralelogramma magasságai 7 mm és 14 mm, területe 35 mm2 . Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Paralelogramma területe:
T=a×ma, vagy b×mb
35 mm²=a×7 mm⇒a=5 mm
35 mm²=b×14 mm⇒b=2,5 mm
Így 5 mm és 2,5 mm az oldalai
0