Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

8. Osztályos matek!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
648
Felszín, térfogat kéne.
(1 vonal=8cm, 2 vonal=4cm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
A felszínt úgy kapod, hogy kiszámolod a lapok területeit, és azokat összeadod.

Az L-alakú lapok területét úgy kapod, hogy fel tudod bontani 3 darab 4x4-es négyzetté, 1 kis négyzet területe így 16 cm², 3-é, tehát az L-alak területe 3*16=48 cm².

A térfogatot úgy kapod, hogy ha összehajtogatod a testet, akkor egy hasábot kapsz, aminek alapterülete 48 cm², magassága 8 cm, tehát a térfogat=alapterület*magasság=48*8=384 cm³. Ha ezt esetleg nem tudod, akkor felbontással itt lehet számolni; ahogyan behúztuk a kis négyzeteket, úgy a test 3 darab téglatestre bontható, ahol az élek hossza 4 cm, 4 cm és 8 cm, tehát 1 téglatest térfogata 4*4*8=128 cm³, 3 téglatestnek 3*128=384 cm³

Ha valami nem világos, várom kérdéseidet.
0

Szia!

Még nem jelölted válaszomat megoldásnak, ezért kérlek, tedd meg :)

Köszönöm,

Rantnad
0