Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Azonossàg,ellentmondàs,egyenletek megoldàsa

Főoldal » Általános iskola » Matematika
636
Egy szàmot hàrommal csökkentettem,majd vettem a hatodrészét.Ugyanazt a szàmot kaptam,mint a szàm kétszeresénél 5- tel nagyobb szàm.Melyik ez a szàm?Szàmítàssal!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
(x-3)/6=2x+5 /×6
x-3=12x+30 +3
x=12x+33 /-12x
-11x=33 /:-11
x=-3
0