Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
570
Négyzet alapú gúla: m=2,4dm, mo=2,6dm. Mekkora a felszíne
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Felszíne A= T+P
T= alapterület P= oldallapok összege
Kivágunk egy térbeli derékszögű háromszöget a gúlából, és annak az egyik befogója lesz az 'm' az átfogója pedig az 'mo', a másik befogó lesz az alapnégyzet oldalának a fele.
a^2/2^2=mo2-m2
a^2/4=2,62-2,42
a^2/4=1
a2=4
a=2
T= 22=4 dm

Egy oldala háromszög melynek területe t=a*ma/2 (most az ma=mo)
p=a*ma/2=2*2,6/2=2,6 dm2
P= 4*p=4*2,6=10,4 dm2

A=4+10,4=14,4 dm 2
0