Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika SOS!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
327
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem!! Köszönöm szépen!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

2
1. a nullára csökken
b. maximális lesz
a
( a rugalmas energia átalakul mozgási energiává)
2. a 40J
b. nulla
1

3. a csökkent (nulla lett)
b nulla lett
c csökent (nem nullára!)
d nőtt
4. 740kJ
5. 1m³ víz ,1000l=1000kg
1m³ víz súlya=1000·10=10000N
a vizet 33m magasra kellett emelni a szivattyúnak
munkája:ΔEh =W=G·h=10000·33=330000J=330kJ⇒ugyan ennyi
6. F=700N
h=230m
W=ΔEh=F·h=700·230=161000J=161kJ
ugyan ennyi
(a motor a valóságban több munkát végzett, mert a felvonó tömegét is vinni kellett. a 161kJ a motor hasznos munkája. Ez a példából egy 70kg-os ember felhúzását jelenti a példa szerint)

0