Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS!! Matek dolgozat

Főoldal » Középiskola » Matematika
1063
Ha két szám mindegyikéből elveszünk 3-at, akkor az első szám
háromszorosa lesz a másodiknak. Ha viszont mindkét számhoz
2-őt hozzáadunk, akkor az első szám kétszerese lesz a másodiknak.
Melyik ez a két szám?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
2
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia
Szerintem a két szám a 18 és a 8.
Módosítva: 6 éve
0

Ez a szám: a és b
a-3=(b-3)×3
a+2=2×(b+2)

a-3=3b-9 és
a+3b-6
a+2=2b+4
a=2b+2
2b+2=3b-6
2=b-6
b=8, és a=18
Így ez a két szám 8 és 18
0