Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Rombusz

Főoldal » Középiskola » Matematika
521
Egy rombusz oldala 26cm, egyik átlója 20cm. Mekkora a másik átló és mekkora a rombusz területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
1

a=26 cm
Egyik átló: e
Másik átló: f
e=20 cm
(20/2)²+(f/2)²=26²
(f/2)²=576
f=48 cm
Így terület:
T=(e×f)/2=(20×48)/2=480 cm²



0