Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
345
Számítsd ki a trapéz hiányzó adatát:
a): a=5 cm, c=9 cm, m=?, T=42 cm2
b): a=7 cm, c=?, m=4 cm, T= 40 cm2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
a,
42 cm²=(5+9)/2×m
m=6 cm
b,
40 cm²=(7+c)/2×4
c=13 cm
0