Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek dolgozat, segítsetek

Főoldal » Általános iskola » Matematika
480
Egy 18méter átmérőjű kör alakú virágágyás köré kerítés szeretnének tenni. Milyen hosszú lesz a kerítés? Az ültetés előtt fel kell ásni a földet. Mekkora területet kell felásni?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
d=18
r=9
Kör kerülete:
K=2rπ=2×9×3,14=56,52 cm hosszú lesz a kerítés
Kör területe:
T=(d²π)/4=(18²×3,14)/4=254,34 cm² területet kell felásni
1